Less Gluten
1200kcal – 2750kcal
Less Gluten – dieta pudełkowa bez glutenu jest dietą dla osób cierpiących
na celiakię albo na alergie pokarmowe. W ich przypadku całkowite wykluczenie glutenu poprawi ogólną kondycję zdrowotną. Wyeliminowanie wielu potraw pozwoli odżywiać się smacznie oraz lekko. Można też będzie dostrzec, jak poprawia się ogólna odporność organizmu. W posiłkach można będzie znaleźć sporo składników odżywczych.
Wśród zbóż będą znajdowały się natomiast najzdrowsze: proso, gryka, kukurydza, ryż albo komosa ryżowa.
Dobowy rozkład procentowy składników w Less Gluten to:
Białko
15-20%
Tłuszcze
30-35%
Węglowodany
45-50%
od 54,49 zł /dzień
Do potraw wprowadzimy także bezglutenowe odpowiedniki pieczywa, makaronów oraz klusek, wobec czego nikt nie odczuje drastycznych zmian. Less Gluten jest dietą optymalnie zbilansowaną, dostarczającą właściwej ilości witamin i składników mineralnych. Osoby zmagające się z nietolerancją glutenu nie będą odczuwały, że z wielu rzeczy rezygnują. Co więcej, dzięki naszym propozycjom żywieniowym, poznają wiele nowych smaków. Zauważą, jak poprawia się ich zdrowie fizyczne i będą odczuwać komfort psychiczny. Nie będzie u nich więcej mowy o: bólach brzucha, wzdęciach, nudnościach i wymiotach. Zapomną o zaparciach, czy gazach i poczują pełną ulgę.
Kalorie w poszczególnych posiłkach wynoszą od 1200 kcal do 2750 kcal na dzień. Less Gluten sprawdza się więc również pod kątem doboru zapasów energetycznych u konkretnych osób. Menu na jeden dzień zakupisz w cenie już od 54,49 zł. Spożywając poszczególne potrawy, na pewno odciążysz organizm. Wysokiej jakości składniki i różnorodność są tym, czym się sugerujemy podczas komponowania poszczególnych potraw. Wyeliminowanie produktów mających silne właściwości alergiczne pokrywa zapotrzebowanie na wszystkie składniki pokarmowe zgodnie z założeniem racjonalnego odżywiania. Ten typ diety eliminacyjnej na pewno więc będzie właściwy. Nie ma mowy o monotonii na talerzu, a więc chorzy nie zrezygnują z wyznaczonych wspólnie z naszym dietetykiem celów żywieniowych.